Fructe de mare cu sos
Wednesday 4th September 2013
Ingrediente:
500 gr peste de ocean, 250 gr fructe de mare, o cana jumatate apa, jumatate pahar vin alb sec, un virf de lingurita cimbru tocat, o ceapa mica tocata, o mina ciuperci taiate marunt, 100 grame unt, 3 lingurite faina, o cana jumatate lapte, 2 lingurite patrunjel tocat, sare, piper
Mod de preparare:
Se pune pestele intr-un vas cu apa, vinul si cimbrul si se lasa pe foc 8 minute sau pina ce carnea se desface fisii cu usurinta. Separat, se soteaza ciupercile si ceapa in unt. Se adauga faina si se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc si se adauga, treptat, laptele caldut. Se pune vasul din nou pe foc si se lasa inca un minut dupa ce incepe sa fiarba. Se adauga pestele, cu sosul, fructele de mare, se sareaza si se pipereaza. Se lasa pe foc cinci minute. Se presara patrunjel.